Aanlever specificaties

Bekijk hier hoe je het beste je bestanden bij ons kunt aanleveren. Volg de aanwijzingen en bespaar zo tijd en een heleboel kopzorgen.

Afloop van 3 mm aan elke kant:

Het drukwerk wordt na het drukken op de juiste standaardmaat gesneden. Voorzie daarom steeds een ontwerp dat aan alle (4) zijden 3 mm groter is dan het standaardformaat (tel dus 6 mm bij de lengte en 6 mm bij de breedte van het gekozen formaat).

Tekstafstand 3 mm van de snijrand:

Alle tekst – zeker kleine tekst – plaats je best nog eens 3 mm van de snijrand. Zo vermijd je dat de tekst tegen de rand “plakt” of dat er letters worden weggesneden.

CMYK-kleurenmodus niet vergeten:

Zorg dat alle aangeleverde bestanden steeds in de CMYK-kleurenmodus staan (speciaal voor drukwerk) en niet in de RGB-kleurenmodus (enkel voor beeldschermen). Zoniet kunnen er kleurenstoringen optreden (bijvoorbeeld fletse kleuren, enz.). Wij aanvaarden geen bestanden in RGB.

Resolutie op 300 DPI:

Dit is de enige manier om haarscherpe teksten en afbeeldingen te krijgen. Zet daarom je bestand van bij het ontwerp in 300 DPI. Zo vermijd je bij het vergroten een wazig resultaat of “blokjeseffect”.

Sla je ontwerp steeds op als jpg of pdf:

Hierdoor verkrijg je een compact bestand en blijft de hoogst mogelijke kwaliteit toch behouden. Bovendien zijn deze gestandaardiseerde formaten platform- en programmaonafhankelijk. Geen QuarkXPress, Photoshop, Illustrator, InDesing, CorelDraw, Photopaint, Paint, PowerPoint of Word documenten!

Maximale kwaliteit bij het opslaan van bestanden:

Sla je bestanden op in de hoogst mogelijke kwaliteit (jpg en pdf op 100%).

Teksten omzetten naar lettercontouren:

Zorg dat alle tekst omgezet is in lettercontouren (curves, outlines). Zo vermijd je dat er teksten ontbreken of anders worden afgebeeld dan voorzien.

Voor het aanpassen van niet correct aangeleverde documenten wordt € 12,50 eenmalige kost aangerekend. Voor toevoegingen zoals logo’s of lay-out verbeteringen is de prijs € 40,00 per uur.

Copyright 2015 Printprofs
Design arodesign.nl

logo