pp druktechnieken

Druktechnieken

Folie / snijflock

Voor deze techniek maken we gebruik van een snijplotter. De verschillende materialen worden gesneden en vervolgens opgeperst.  Standaard hebben we de volgende materialen:

 • Flex

  pics flex

 • Flock is een hoogwaardige warmte-overdracht transfer. Gedetailleerde logo's en zeer kleine belettering zijn snijdbaar. Flock kan worden gebruikt voor belettering op werk, - sport & recreatiekleding.

  pics poli flock

 • Flex Nylon

  pics flex nylon


 • Flex Image

  pics flex image

 • Flex Fashion

  pics flex fashion

 • Fullcolor Flex

  fullcolour

Zeefdrukken

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textieldrukwerk. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt. Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

Borduren

Borduren is het met naald en garen aanbrengen van motieven, logo's of tekst. Door de kwalitatieve uitstraling wordt het tegenwoordig vooral op werkkleding toegepast. Ook is het borduren ideaal om handdoeken, badjassen, sjabrakken en zelfs automatten van een naam/tekst te voorzien.

 

Sublimatiedruk

Wat is sublimatie?
Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding aangaan met een hiervoor gecoat oppervlak. Dit kan worden toegepast op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunststof, enz., enz.. Het aantal sublimeerbare producten groeit elke dag. Sublimatie-inkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door een vloeibare fase te gaan. Door verhitting veranderen de inkten in een gas die een verbinding aangaan met polyester of acrylaatoppervlakten. Sublimatie-inkten zijn hierdoor uiterst wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak. Sublimatie is geen nieuw proces maar is reeds decennia in gebruik in de textielindustrie. Nieuwe technologieen hebben het mogelijk gemaakt deze inkten te gebruiken in combinatie met digitale printers. Dit opende de deuren naar personalisatie.
Hoe werkt sublimatie?
Een tekening of foto wordt ingebracht in het computersysteem. Nadat de gewenste veranderingen zijn aangebracht kan de tekening, logo of foto afgedrukt worden met een inkjetprinter voorzien van sublimatie inkten. Via een speciaal gecoat papier (transfermateriaal) wordt de print op een te sublimeren product gelegd. Door gebruik van de hittepers wordt de inkt, het transfermateriaal en het product verhit naar zo'n 200 graden celcius. Inkten veranderen in gasvorm en de moleculen van het materiaal gaan open. De inkt vergast als het ware in de openstaande moleculen. Bij het afkoelen sluiten de moleculen zich weer en inkten gaan weer over in vaste vorm. Inkten zitten gevangen in de vaste moleculen van de coating of de stof van de textiel. Textiel is zeer goed wasbaar en keramiek is vaatwasmachinebestendig.

Copyright 2015 Printprofs
Design arodesign.nl

logo