borduurstudio

textieldruk

Klik hieronder om onze catalogus te bekijken

 

texieldruk

Printprofs is een bedrijf dat gespecialiseerd is in textiel bedrukken. Onze klanten zijn verenigingen, sportzaken en grote horecabedrijven. Maar ook diverse kleine, middelgrote bedrijven en particulieren.

Wij drukken, printen of borduren bijna alle mogelijke ontwerpen, logo's of namen op allerlei textiel. Onze uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit t-shirts, polo's, kinderkleding, blouses, sweaters, bodywarmers, jacks, sportkleding en tassen. Alle opdrukken zijn van een hoge kwaliteit, die uw naam en/of logo duidelijk naar voren doen komen.

Wij hebben onlangs ons machinepark vernieuwd met een snijplotter, deze machine snijd teksten en logo's uit diverse kleuren flex en flock. Naast deze machine is er ook een nieuwe pers aangeschafd. Deze machine zorgt voor een hogere productiecapaciteit waardoor wij nog sneller kunnen leveren.

borduren

Industrieel borduren geschiedt bij ons op een computergestuurde machine van Toyota en Happy. Deze machines tellen per kop 15 naalden, waarmee wij ontwerpen kunnen maken tot 15 kleuren per product. Er kan geborduurd worden op een groot aantal producten, Voordat er begonnen kan worden met borduren heeft de machine een bestand nodig, een zogenoemde borduurkaart, hierin is het ontwerp/logo vertaald naar steken. Uiteraard verzorgen wij ook het maken van deze borduurkaarten met behulp van speciale borduursoftware. We maken alleen borduringen en borduurkaarten van hoge kwaliteit, er is altijd in overleg, een proef vooraf mogelijk.

Waarom Borduren?

Professionaliteit en exclusiviteit

Uw medewerkers lopen er verzorgd bij met uw bedrijfsnaam op hun kleding. Borduring geeft uw bedrijfs- en promotiekleding een professionele en exclusieve uitstraling.

Duurzaamheid

Borduring is veel duurzamer, kleurvaster, slijtvaster en wasbestendiger dan een bedrukking, dus u heeft langer profijt van uw kleding. Een borduring is een investering voor de lange termijn.

 

Toepasbaarheid

Borduring kan worden toegepast op de meest uiteenlopende textielsoorten, bijvoorbeeld op handdoeken, caps, T-shirts, jassen, shawls, mutsen, overalls, maar ook op paardendekens, tassen en leer. De mogelijkheden zijn dus vrijwel onbeperkt.

druktechnieken

Voor deze techniek maken we gebruik van een snijplotter. De verschillende materialen worden gesneden en vervolgens opgeperst.  Standaard hebben we de volgende materialen:

  • Flex

  • Flock is een hoogwaardige warmte-overdracht transfer. Gedetailleerde logo's en zeer kleine belettering zijn snijdbaar. Flock kan worden gebruikt voor belettering op werk, - sport & recreatiekleding.

  • Flex Nylon

  • Flex Image

  • Flex Fashion

  • Fullcolor Flex 

Sublimatiedruk

Wat is sublimatie?
Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding aangaan met een hiervoor gecoat oppervlak. Dit kan worden toegepast op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunststof, enz., enz.. Het aantal sublimeerbare producten groeit elke dag. Sublimatie-inkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door een vloeibare fase te gaan. Door verhitting veranderen de inkten in een gas die een verbinding aangaan met polyester of acrylaatoppervlakten. Sublimatie-inkten zijn hierdoor uiterst wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak. Sublimatie is geen nieuw proces maar is reeds decennia in gebruik in de textielindustrie. Nieuwe technologieen hebben het mogelijk gemaakt deze inkten te gebruiken in combinatie met digitale printers. Dit opende de deuren naar personalisatie.